Jaké potraviny nepatří do lednice, ale přesto se do ní dávají?

Lidé jsou zvyklí nejednu potravinu dávat do lednice, jenže pravdou je, že ne všechny potraviny, které se běžně do lednice dávají, do lednice také patří. Třeba takové banány se lidé naučili do lednice dávat v domnění, že v lednici banány déle vydrží. Ale pravdou je, že v lednici banány ztratí chuť a zhnědnou, posléze se z nich stává bláto. Sice zpomalíte, ne-li zcela zastavíte proces zrání, ale chuťově ho poškodíte. Banán však není jediné ovoce, respektive potravina, která do lednice nepatří.  

Abyste nezničili to dobré, co se v jednotlivých potravinách nachází a co ničíme tím, že dáváme potraviny do lednice, prozradíme si nejčastější potraviny, které do lednice nepatří, přesto je tam ve většině domácností najdeme.  

Okurka nepatří do lednice 

Ať už byste přišli do jakékoli domácnosti, našli byste okurku pravděpodobně v lednici. Jenže okurka do lednice rozhodně nepatří. Právě v lednici okurka měkne. Pokud ji přece jen chcete mít v lednici, je nutné ji umýt a zabalit do plastové fólie, jen tak se zamezí vstupu vlhkosti, která je důvodem měknutí okurky.  

Cibule také do lednice nepatří 

Kromě okurky mnozí lidé dávají do lednice cibuli. Jenže cibule také nemá, co dělat v lednici. Je nutné ji skladovat na suchém místě bez vlhkosti, jinak chytne plíseň a změkne. To je ostatně důvod, proč cibule v lednici nemá své místo. Skladujte ji ve zmiňovaném suchu, a to ideálně co nejdál od brambor.  

Kdy dát meloun do lednice 

V létě se ve většině domácností nachází meloun. S tím souvisí otázka – kdy meloun do lednice patří a kdy nikoli? Meloun bychom neměli dávat do lednice, pokud ještě není rozkrojený. Důvodem toho je fakt, že když je v celku, tak stále ještě dozrává. Pokud ho však rozkrojíme, tím proces zrání ukončíme a do lednice ho klidně dát můžeme.  

Konzervy tuňáka nemají v lednici místo 

Ani konzervy tuňáka nebo jiné ryby nemají v lednici své místo. Vždyť ani v obchodech neberete konzervy tuňáka z lednice nebo ano? V konzervě mimo lednici vydrží tuňák pěkně dlouhou dobu, pokud tedy není konzerva otevřená. 

Napsat komentář